DE VORERA A VORERA Marroc-Mallorca
- Llorenç Garrit
- 9 oct 2015
- 2 Min. de lectura

DE VORERA A VORERA Marroc-Mallorca
El passat 9 d’agost es va inaugurar a l’espai Can Timoner l’exposició itinerant “DE VORERA A VORERA”, una iniciativa cultural que ajuntava artistes marroquins amb mallorquins. Aquesta exposició, dirigida per Miquel Sebastian Llambies i Cristòfol Vidal, i que té com a objectiu apropar l’art de dues cultures, de rompre les barreres imaginàries que creen alguns governs, i de donar a conèixer a la gent que més enllà de fronteres i barrats hi ha persones que s’entenen mitjançant un llenguatge internacional sà, bell i refinat.
A la inauguració a Can Timoner varem gaudir de la presència d’una de les artistes marroquines que participen d’aquest intercanvi. La sra. Danae Hadrouji , que així es deia la convidada, ens va fer un discurs ple d’agraïments, ens va parlar sense tabús i ens va explicar com és la vida d’una dona artista al món àrab. Les presentacions foren a càrrec de l’amfitriona Catalina Obrador, que ens va fer un esquitx de com funciona el casal cultural de Can Timoner i la residència d’artistes del seu espai.
Per acabar la regidora de cultura de l’Ajuntament de Santanyí Ricarda Vicens, també va dedicar unes paraules als artistes, afalagant la feina feta i la bona iniciativa. Un poc més tard però no manco important també va fer acte de presència el cònsul del Marroc a Mallorca, qui no es perd cap de les inauguracions, ajudant com pot a que aquest projecte tiri endavant.
A l’acte es pogueren contabilitzar més de 150 assistents que disfrutaren de les pintures acompanyades de te marroquí. Als que si poguérem veure va ser a tots els artistes participants de la part mallorquina, que ens acompanyaren al llarg de tota l’exposició, responent a les nostres preguntes tant artístiques com estructurals.
Drissia Aouididden, Danae Hadrouji, Mohamed Agass, Mohamed el asil, Rachid Chaarir, Aboubaker Benkhadra, Ouissam Yousfi, Miquel Sebastian, Aina Llull Salom, Llorenç Garrit, Alexandre Clariana, Maria Huerga, Pere Bennàssar, Mireia Oliver, són els artistes que participen d’aquesta exhibició que no deixa indiferent a ningú, amb una varietat d’estils que no permet avorrir a l’espectador, des de la pintura més abstracta, fins al realisme més pur.
Aquesta combinació d’artistes de dos països tan propers però a la vegada tan llunyans ens dona una lliçó, no sols pictòrica, ja que la qualitat de les obres és excel·lent, si no que també ens dona una lliçó de moral, i de com sortejant les barreres dels idiomes i dels protocols de cada lloc, es pot dur a terme una activitat tan maca i sana, plena de germanor, en un moment que, més que mai, es necessita donar la ma a la gent que més ho necessita.
Comments